Spar penger ved å velge riktig lån uten sikkerhet

kalkulator

Hva er egentlig et lån uten sikkerhet? Ofte tar man til den konklusjonen at det bankene snakker om, og bruker av terminologi, er vanskelig å forstå for den vanlige mannen i gata. Slik er det ikke, lån uten sikkerhet betyr simpelthen at banken ikke holder ved en av dine eiendeler frem til lånet er nedbetalt. Vanligvis, om du ikke skulle ha mulighet til å betale ned lånet i tide, vil banken enten ta huset eller bilen din, og selge dette for å kunne få tilbake de pengene du skylder. Når det er et lån uten sikkerhet kan du føle deg trygg på at banken ikke har rett på noen av dine eiendeler.

Populært kalles lån uten sikkerhet for forbrukslån. Og dette tilbys av mange banker og finansielle institusjoner. Forbrukslån kan du bruke til hva som helst, enten det er en ny bil, oppussing, eller en flott ferie med familien.

Kjapt og enkelt

Forbrukslån er noe du kan skaffe deg relativt kjapt, så lenge du oppfyller minimumskravene for inntekt og økonomi. Du må som oftest ha en minstelønn på 150 000, dette kommer ann på banken, men det er også mulig å søke om et lån sammen med en venn eller partner, da vil hver deres inntekt bli regnet sammen. Og dette kan være en stor fordel skulle du en måned ikke ha mulighet til å betale ned lånet.

Med dagens teknologi er det faktisk mulig å anskaffe lånet relativt kjapt, noen steder kan du få det på dagen, men vanligvis tar det ca. 3-4 dager.

Tips ved lån

Om du har bestemt deg for å ta opp et forbrukslån kan det være lurt å sette opp et budsjett, hvor du finner ut hvor lang tid det vil ta for deg å betale ned lånet. Du kan enkelt finne ut hvilken bank som har best passende tilbud på denne siden. Vær også nøye med å se på renten, du ønsker at den er så lav som mulig, og vil se den effektive renten, ikke den nominelle.

En fordel kan også være å gå for et fleksibelt lån. Her kan du selv bestemme hvor mye du betaler ned hver måned på lånet, enten du har god råd den ene måneden, eller må spare den neste.

Se til at du ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, da banken gjennomfører en kredittsjekk for å se til at du er en person de kan stole på.

Spar penger

Om du har andre smålån og gjeld med variende og høye renter, kan det være en god idé å refinansiere lånene. Det vil si at du tar opp lån i en bank eller finansiell institusjon som har lavere rente enn lånene du betaler ned på, slik at du raskere kan bli gjeldsfri.

En god ting ved forbrukslån er at du får skattefradrag på renter og gebyrer du betaler ned på lånet.

Finn den beste løsningen

Det blir en lang liste om man skal ramse opp alle banker og institusjoner som tilbyr forbrukslån, og det er vanskelig å sammenligne renter før man har søkt på alle. Prøv derfor forbrukslånkalkulator. Her kan du enkelt velge det lånebeløpet du trenger, nedbetalingstid og en vurdering av din økonomiske situasjon. Trenger du mindre lån finner du også tilbydere av smålån på dagen på denne siden. Dette er en svært god tjeneste som kan spare deg for ti tusenvis av kroner i året på renteutgifter.